Berlijn – dag 2 Checkpoint Charlie, Schloss Charlottenburg en moois.

0
1520

berlijn metro station duitsland reizen

De tweede dag in Berlijn ; waar we vooral veel gebruik van de metro hebben gemaakt om onze tocht door de stad te maken. Een aantal dingen staan op de to-do list zoals enkele platenwinkels, Checkpoint Charlie en Slot Charlottenburg.

 

Eerst een heerlijk ontbijtje gegeten bij hetzelfde cafe waar we de vorige avond hebben gezeten.

We zijn toen naar het metro station U Adenauerplatz gelopen om vanaf daar een stuk te reizen naar Mierendorffplatz. Het was ons doel om langs de platen winkel Platten Pedro te gaan om misschien wat leuke vinyl records te scoren.  Jammer genoeg heb ik weinig leuks gevonden.. better luck next time.. maar wel stond deze prachtige Mustang voor de deur! Wat een plaatje.

 

berlijn berlin Mierendorffplatz auto mustang

Zeker een tip om langs Platten Pedro te gaan als je in de buurt bent. Houd er rekening mee dat de zaak wel heel erg klein is, maar het aanbod is zeker te doen.  Je moet door middel van trappen op zoek naar whatever waar je naar op zoek bent maar daar in tegen is alles gesorteerd dus je zoekt je niet gek.

Website : Platten Pedro 
Adres : Tyskland, Tegeler Weg 102, 10589 Berlin, Duitsland

Platten Pedro berlin berlijn platen vinyl recordstore records

Daarna zijn we doorgelopen naar Schloss Charlottenburg waar ik belachelijk weinig foto’s van hebt gemaakt van de buitenkant.  We zijn in ieder geval wel naar binnen gegaan om de nieuwe vleugel te bekijken die geopend is. Jammer genoeg hadden we de keuze moeten maken om maar een deel te bekijken van Charlottenburg omdat we anders in tijdnood kwamen.
De volgende keer nemen we zeker meer de tijd om ook de andere vleugel te zien en de prachtige tuinen/park.

AdresSchloss Charlottenburg, Spandauer Damm 10-22 ,14059 Berlin
Prijs : 10 euro

Tip: Wil je foto’s maken in het paleis? Dan moet je een “Photo approval”  kopen wat je 3 euro kost. Je mag echter geen flash gebruiken en / of tripod. En ja, je telefoon telt als camera…

Schloss Charlottenburg paleis berlin berlijn

Schloss Charlottenburg paleis berlin berlijn

Schloss Charlottenburg paleis berlin berlijnSchloss Charlottenburg paleis berlin berlijn Schloss Charlottenburg paleis berlin berlijn

Dan zijn we aangekomen bij CheckPoint Charlie. Voor degene die niet weten wat dit is.. In de tijd dat berlijn nog verdeeld was, is dit checkpoint een van de controle posten waar je doorheen kon. Het markeerde de grens tussen de amerikaanse en russische sector. Het is toch wel een stukje geschiedenis wat een keer gezien moet hebben.

 

 

CheckPoint Charlie berlin berlijn muur grens

Een hoop leuke auto’s en busjes gespot in de tijd dat we in Berlijn waren. Misschien niet ” in de toekomst willen hebben”  wagens maar wel erg leuk om te zien.

 

berlin berlijn duitsland auto groen leuk oud oldtimer berlin berlijn duitsland auto blauw leuk oud oldtimer cupcakes

Comments

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here