Een weekend in Berlijn – Dag 1

0
1942
Brandenburg Gate berlin berlijn monument

Wat een bijnzonder stad is Berlijn!  Een hoop geschiedenis dat heel erg herkenbaar is door heel de stad en een hele gezellige drukke sfeer waar een hoop beleefd word.

Dit weekend ben ik samen met Alwin naar de stad Berlijn geweest. Een plaats wat niet in eerste instantie op mijn lijst stond maar uiteindelijk wel heel erg blij dat ik er ben geweest.
Berlijn is vooral bekend van de berlijne muur, de brandenburg gate en checkpoint charlie. Buiten de toeristische plekken kan je er ook nog eens een goed feestje vieren. We hebben bijna alles gedaan wat je moet doen op een bezoek naar Berlijn.

berlijn swissotel berlin travel reizen hotel

We hebben overnacht in het Swissotel wat in het ” centrum” ligt. Vergis je niet dat Berlijn een grote stad is, vandaar ook de ” ”  omdat we in het centrum zitten maar je nog steeds een stukje moet reizen naar de verschillende locaties.

Swissotel: Official website
Adres : Augsburger Strasse 44

Vanaf daar zijn we gaan wandelen en alvast de stad verkennen. Als eerst kwamen we de ” Kaiser Wilhelm Memorial Church” tegen.  In principe gewoon een kerk maar wat het “bijzonder” maakt is omdat deze in de tweede wereld oorlog gebombardeerd is.  In originele staat was de kerk namelijk een stuk groter en wat er nu van over is gebleven is alles wat je op de foto kan zien.  Lees hier meer over de ook wel genoemde Gedächtniskirche.

Kaiser Wilhelm Memorial Church berlin berlijn tweede wereld oorlog

Kaiser Wilhelm Memorial Church berlin berlijn tweede wereld oorlog

Daarna een italiaans hapje wezen eten in het restaurant Faustus met een Schöfferhofer biertje.

Faustus berlijn berlin Schöfferhofer bier Met de metro naar Potsdamer platz waar we te voet naar de Brandenburg Gate liepen. Onderweg kwamen we ook het “ Memorial to the Murdered Jews of Europe”  Een Holocaust monument ter nagedachtenis van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende plek waar alle blokken verschillende hoogtes hebben die variëren van 20 cm tot wel 4 meter hoog. Een moment om bij stil te staan.

Motto van het monument is een tekst van de Italiaanse schrijver Primo Levi, zelf overlevende van het vernietigingskamp Auschwitz: ‘Het is gebeurd, en daarom kan het weer gebeuren. Dat is de kern van wat wij te zeggen hebben.’

Memorial to the Murdered Jews of Europe Holocaust Tweede WereldoorlogUiteindelijk zijn we dan bij de Brandenburg aangekomen waar een hoop toeristen te vinden zijn. Natuurlijk wilt iedereen hier een prachtige foto van maken net als ik zelf.

 Brandenburg Gate berlin berlijn monumentVanaf daar zijn we naar de Berlin dom gelopen wat in de nacht echt prachtig is. Samen zijn we op het gras gaan zitten om te genieten van het prachtige aanzicht maar ook de straatmuzikanten die de sfeer compleet maakte met jazz muziek. Nou ja, wat het echt perfect had gemaakt was een fles champagne, but who’s complaining right?

Berlin dom berlijn duitsland bij nachtVoordat we naar het hotel terug zijn gegaan hebben we eerst nog een ehh.. biertje gedaan haha

berlin cafe berlijn duitsland bier

Reizen naar Berlijn ? Hier wat tips :

 • Vanaf Amsterdam is het maar 1 uur en 10 minuten vliegen. Natuurlijk kan je dit ook gemakkelijk met de auto wat ongeveer 7 uurtjes duurt.
 • Onder andere bij het vliegveld kun je een Welcome in Berlin kaart kopen.  Dit is een OV kaart waarmee je 2 tot 5 dagen kan reizen door de hele stad met het openbaar vervoer. Je kan zelf kiezen wat het beste past bij je verblijf.Wij hadden voor de 72 uur / 3 dagen kaart gekozen aangezien we vrijdag tot zondag gebruik gingen maken van het OV.
  Gedurende Berlijn
  48 u € 18,50
  72 u € 25,50
  +Museumeiland (72 u ) € 38,50
  5 dagen € 32,50

Comments

comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here